Crowne Plazassa järjestettiin ritarikunnan vuoden 2015 syystapaaminen

21.11.2015

Vuoden 2015 syystapaamisen paikkana toimi Hotelli Crowne Plazan ravintola Macu. Alunperin ohjelmassa oli myös Partiolaisten toimintaan tutustuminen Helsingin Partioasemalla Töölössä, mutta tämä jouduttiin perumaan esittelijän ollessa estynyt pääsemään tilaisuuteen. Macussa tarjoiltiin juhlava illallinen ja nautittiin hyvästä seurasta. Ritarikunnan Grand Prior Erkki Lempiäinen avasi tilaisuuden tervehdyspuheellaan (liitteenä alla) ja illan juhlapuheesta vastasi kunniavieras Paroni Vladimir von Witte (www.vonwitte.org) kertomalla tarinoita pitkästä urastaan Finnairilla.

VladimirJaErkki.jpg

Paroni von Witte ja Grand Prior Lempiäinen

-----------------

Grand Prior Erkki Lempiäisen syystervehdys:

Haluan toivottaa tervetulleiksi kaikki ladyt, ritarit ja tulevat sellaiset tähän perinteiseen syystapaamiseemme, jota myös pikkujouluksi kutsutaan. Suuret kiitokset ladyillemme taas kerran suurenmoisen ohjelman ja mainion tapaamisen sekä ruokailun järjestämisestä.  En aio puhua pitkään, koska Paroni Vladimir von Witte on tänään pääosassa juhlapuhujana. Hänet päästämme irti heti ruokailun lopulla.

Haluan kuitenkin muistuttaa siitä että viikon päästä on taas jo ensimmäinen adventti. Vaikka maailmassa tapahtuu hirveitä asioita ja kotimaassakin riidellään välillä kovasanaisesti turhan tuntuisista asioista, niin siirrymme kohti Kristikuntamme pyhintä aikaa, herramme Jeesuksen Kristuksen iloista syntymäpäivää. Nyt jos koskaan on hyvä muistaa hänen arvokkaita opetuksiaan ja rauhoittua pohtimaan, miten voimme näinäkin aikoina osoittaa rakkautta ja olla suvaitsevaisia. Näin voimme ehkä olla esimerkkinä myös muille kuin Kristityille siitä mitä hyvää aito lähimmäisenrakkaus saa aikaan.

Ensimmäisen maailmansodan aikaan, kaikessa siinä karmeassa melskeessä, joka vallitsi länsirintamalla, yhtäkkiä aseet taukosivat ja Saksalaiset sekä Englantilaiset nousivat taisteluhaudoistaan pelaamaan jalkapalloa. Todellinen joulun ihme? Ehkäpä, mutta eikö juuri urheilu korosta sitä että olemme kaikki pohjimmiltamme samanlaisia ihmisiä ja kaikki yksilöitä, joilla on vanhemmat, perheet ja ystäviä. Urheiluakaan ei näin tulisi käyttää yömäaseena tämän päivän cybersodankäynnissä. Olympialaisten alkuperäinen ajatus on vähän kuin joulunkin, eli Ekekheria eli olympiarauha on kansainvälisen olympialiikkeen tärkeimpiä ihanteita.

Rauhanaate on ollut osa olympiahistoriaa siitä lähtien, kun antiikin Kreikan kaupunkivaltioiden Spartan, Eliksen ja Pisan kuninkaat allekirjoittivat 800-luvulla eKr rauhansopimuksen kisojen ajaksi.

Nykyaikaisten olympiakisojen ensimmäisinä vuosikymmeninä urheilun juhlalla toivottiin edistettävän maiden välistä kanssakäymistä. Paroni Pierre de Coubertinin ihanteen mukaisesti sotiminen siirtyisi kilvoitteluksi urheiluareenoilla.

Nauttikaamme siis näistä ylevistä rauhan ajatuksista, Joulusta ja lähestyvistä Olympialaisista. Olkaamme omalta pieneltä osaltamme edistämässä näitä tärkeitä asioita tässä maailmassa, jossa vihaa ja kurjuutta kyllä riittää.

Lopuksi haluan nostaa lasini kanssanne rauhan ja rakkauden puolesta.

Terveydeksi………..

Erkki Lempiäinen
Grand Prior - Suomi
2015

20.04.2018Vahdinvaihto Vuosikokouksessa
10.02.2018Ritarijuhlaa vietettiin juhlavasti Pörssiravintolassa
21.10.2017Paroni von Witte perinneritarikunnan kansalliseksi, aateliseksi suojelijaksi
04.02.2017Tunnelmallinen ritarijuhla Katajanokan Kasinolla
19.11.2016Perinneritarikunta tutustui Pyhän Helenan merkitykseen
06.02.201615-vuotisjuhlat Ritarihuoneella
21.11.2015Crowne Plazassa järjestettiin ritarikunnan vuoden 2015 syystapaaminen
24.04.2015Anna Munsterhjelm sai stipendinsä vuosikokouksessa Lauttasaaressa
07.02.2015Ritarijuhla Maanpuolustuskorkeakoulun juhlasalissa
22.11.2014Syystapaaminen Lottamuseolla ja herkuttelua Krapihovissa

Siirry arkistoon »